Over Ons

Wat kan Full House bieden?

Full House werkt in huiselijke sfeer, onder het genot van veel thee en (buitensporig) veel chocolade, serieus aan een veelzijdig en uitdagend repertoire, van romantische ballad tot swingend uptempo, van modern tot ‘old-skool’. Hier en daar worden de fraaie vocalen nog ondersteund door niet geheel logische instrumenten zoals een bloempot of verwarmingsbuis. Ook is één van de leden bedreven in het combineren van beatbox en loopstation. Dit wordt vervolgens met veel passie en humor gepresenteerd.

Full House is dan inmiddels ook een graag geziene gast op (koren-)festivals en allerlei muzikale evenementen. Maar ook (of misschien zelfs juist) in kleinere en intieme setting komt Full House mooi tot zijn recht. Ze zingen bijvoorbeeld op huiskamerconcerten, high tea’s, verjaardagen of bedrijfsfeesten. Het gevarieerde repertoire kan geheel akoestisch of geheel of gedeeltelijk versterkt worden gebracht, en zo kan Full House op (bijna) elke gelegenheid muziekliefhebbers in het hart raken.

Annelies

Annelies mag wel een beetje de mama van de groep worden genoemd. Ze staat altijd klaar met gemberthee en chocolade om de leden van Full House te verzorgen. Daarnaast verzorgt zij de aankleding bij optredens. Kinderen zijn helemaal haar ding (daar heeft ze ook nog eens twee lieve exemplaren van) en ze maakt de prachtigste taarten. We kunnen uren met haar babbelen, maar er moet ook gezongen worden tijdens repetities, want tevreden is Annelies niet zo snel! (Haar favoriete uitroep tijdens repetities: ‘Wat slèèèècht!’)

Als sopraan kan ze prachtig hoog zingen, maar ook kan ze lekker knallen in de stevigere nummers.

Jeroen

Ons regelwonder Jeroen doet de boekingen en schrijft in onze “vergaderingen” gelukkig enkele notulen, zodat we niet alles steeds vergeten. Daarnaast waagt hij zich aan het schrijven van arrangementen en lijkt het wel alsof hij nooit hoeft te oefenen op partijen…

Jeroen maakt vele mooie reizen met zijn gezin, waar wij dan weer jaloersmakende foto’s van ontvangen. Ook is hij gek op Amsterdam en speelt hij gitaar.

Met zijn grote bereik weet hij swingende baspartijen te brengen, maar ook prachtige solo’s te zingen.

Martijn

Veel van onze arrangementen worden geschreven door Martijn. Hij is een meester in het spelen van allerlei instrumenten, die bij Full House natuurlijk gewoon thuis blijven. Natuurlijk wordt die muzikaliteit tijdens repetities weleens mis- of gebruikt, maar op zijn happiest is Martijn als iedereen op repetitie door elkaar lekker zijn eigen partij uitvogelt. Vanwege zijn heerlijke kook- en bakkunsten zijn we graag bij hem te gast en we weten hem altijd te vinden voor een kop thee en een goed gesprek.

Om stiekem toch iets te spelen, doet hij soms de percussie op bloempot of regenpijp, en heeft hij zichzelf in de auto leren beatboxen, met of zonder loopstation.
Maar vooral zingt hij natuurlijk afwisselend de bas- en tenorpartijen, met een enorme longinhoud, waarmee hij flink van zich kan laten horen.

Janna

Janna krijgt als alt vaak de ‘vreemde partijen’ met rare noten en timings-dingen voorgeschoteld. Gelukkig voor de anderen is ze daar heel goed in (dan hoeven die ze niet te zingen). Waarschijnlijk oefent zij ze op haar fietsvakanties door de Benelux. Samen met Jeroen weet ze een beetje orde te houden. Dankzij haar creatieve schrijven en toneelervaring zullen we niet enkel nummers achter elkaar zingen, maar kunnen we deze met een mooi verhaal brengen.

Janna is als regisseur veel te vinden in het theater en schrijft mooie en lieve kinderboeken en eigenzinnige toneelteksten. Met haar mooie lage stem kan ze prachtig kleuren tussen de sopranen en heren.

Daniëlle

Ons jongste lid Daniëlle houdt (naast zingen bij Full House uiteraard) van koken, dansen, piano spelen en gezelligheid op feestjes. Zij zal altijd te vinden zijn in de buurt van chocolade en de kat in huis.

Aangezien de ‘nummers uit de oude doos’, die de andere leden tijdens repetities enthousiast inzetten, haar niets zeggen, is het aan Daniëlle de taak om wat hippere nummers op het repertoire te krijgen… Ook onderhoudt ze de social media. Veelal worden (mezzo)sopraanpartijen door haar gezongen en weet ze mensen te raken met haar pure stem. Haar dromen voor Full House? Het theater in! 😊

Scroll naar boven